Велика Британија: масовно силовање белих девојака се наставља; ухапшен не-бели службеник полиције

Полицајац пореклом из Јужне Азије који је ангажован у полицијским снагама Велике Британије како би промовисао расну и етничку разноликост у Великој Британији, међу је шеснаест мушкараца који су оптужени за различите врсте сексуалног насиља и трафикинга над девојчицама у Халифаксу – Западни Јокшир.

Обојени службеник полицијских снага Западног Јокшира азијског порекла, припадник муслиманских банди – Ађмат Дита Хусеин – оптужен за силовање и злостављање британских белих девојчица

Шеснаест осумњичених из Јужне Азије оптужено је за злочине попут трговине људима, силовања и завере како би се спречио даљи ток истраге. Међу онима који су оптужени за почињење сексуалних кривичних дела над децом старости између 13 и 16 година је и 35. годишњи Амђат Дита, познатији и као Амђат Хусеин, јавља Дејли Мејл.

Полиција Западног Јокшира потврдила је да је Амђат Дита био полицијски службеник у време када је починио наведена кривична дела и да је на тај положај дошао само због тога што је пореклом из Јужне Азије, али је ипак његова нижа природа преовладала.

2016. године Ађмат Дита постављен је за координатора позитивних акција одговорног за „подстицање броја људи из црначке и мањинске етничке популације (BME) који подносе захтеве за придруживање снагама“, након што је тадашња премијерка Тереза Меј, прогласила да полицијске снаге Велике Британије нису довољно разнолике. Пре суспензије Ађмат Дита био је овлашћени официр за ватрено оружје (AFO) и део прстижне команде британске полиције у оквиру Заштиних служби.

Позната су јавности преко 20-ак имена особа азијског порекла који су учествовали у злочинима над девојчицама широм Британије.

Pin It on Pinterest